image desc image desc image desc image desc image desc image desc image desc image desc image desc image desc image desc image desc image desc image desc

THE MAN FROM EARTH

Η ταινία THE MAN FROM EARTH παρουσιάστηκε από την Α PRIORI στη θεατρική της εκδοχή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ από Οκτωβρίο 2013 εως Απρίλιο 2014, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

 

Μπορεί κάποιος να έχει ζήσει 140 αιώνες εξέλιξης; Πώς θα ήταν η ζωή ενός αθάνατου;
Είναι η επιστημονική γνώση αρκετή μπροστά σε μια αλήθεια που ανατρέπει τα πάντα;
Ένα έργο με πρωτότυπη πλοκή που θίγει θέματα της ανθρωπότητας, της ιστορίας και της θρησκείας και απαντά σε ερωτήματα που έχουν απασχολήσει όλους μας. Μια παράσταση που συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με τον μαγικό ρεαλισμό, ακολουθώντας την πορεία της εξέλιξης του ανθρώπου ανά τους αιώνες.

 

Ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι προς τιμήν του καθηγητή John Oldman μετατρέπεται σ’ ένα μυστηριώδες, επικίνδυνο παιχνίδι μετά την αποκάλυψή του στους συναδέλφους και φίλους του ότι ζει στη γη εδώ και 14.οοο χρόνια! Η επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα
θα χρησιμοποιήσει όλες τις γνώσεις που κατέχει για να αποδείξει αν αυτό αληθεύει. Μέσα όμως από την εσωτερική αναζήτηση, ξεπηδούν αναπάντητα ερωτήματα που οδηγούν σε απαντήσεις που σοκάρουν και μια αποκάλυψη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο για πάντα.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το έργο:
Ο Jerome Bixby, δημιουργός επιτυχιών στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας (Star Trek, Twilight Zone, κα.) συνέλαβε την ιδέα του THE MAN FROM EARTH το 1960. Η δημιουργία του σεναρίου κράτησε σχεδόν 40 χρόνια, ώσπου ολοκληρώθηκε τον Απρίλη του 1998, λίγο πριν τον θάνατο του συγγραφέα. Αυτό ήταν και το τελευταίο του έργο.
Έγινε ταινία το 2007 σε σκηνοθεσία του Richard Schenkman, σκηνοθέτη του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά.
Ο «αντιδραστικός» σκηνοθέτης, όπως τον στολίζουν συχνά στο Hollywood, έμεινε έκπληκτος από τη δυναμική του έργου και αποφάσισε να το κάνει ταινία. Ο προϋπολογισμός της ήταν ελάχιστος, καθώς, αν και ανήκει στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας, δεν κάνει χρήση εφέ κι έχει γυριστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της στο σαλόνι ενός απομονωμένου σπιτιού.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραγωγής Falling Sky Entertainment δε δίστασαν στιγμή και η ταινία THE MAN FROM EARTH
«παίρνει σάρκα και οστά» με τους ηθοποιούς: David Lee Smith , William Katt, Richard Riehle, Tony Todd, Annika Peterson, Alexis Thorpe, Ellen Crawford και John Billingsley.

Με την ολοκλήρωσή της η ταινία δεν έγινε δεκτή στις κινηματογραφικές αίθουσες για λόγους που δεν αποκαλύπτονται,  δημιουργώντας έτσι ερωτήματα και εικασίες στο κοινό που την αγκάλιασε όταν ανέβηκε παράνομα στο διαδίκτυο και τα downloads της εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Ύστερα από τη συνεχή ανταπόκριση του κοινού παγκοσμίως η ταινία κυκλοφορεί πλέον σε dvd και μεταφέρεται από στόμα σε στόμα μέσω του φανατικού κοινού της που όλο και αυξάνεται. Η ταινία έχει κερδίσει αρκετά βραβεία.

 

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση Κειμένου: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη & Γιώργος Κατινάς
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά – Κοστούμια – Φώτα: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη
Μουσική: Λίνα Ζηνά
Video art: Χρήστος Πυθαράς
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ζέππος
Μακιγιάζ: Τζίνα Κυριαζή
Αφίσα – φωτογραφίες: Pasha Koroviev

Δημόσιες σχέσεις: Μαρκέλλα Καζαμία

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κατινάς, Δημήτρης Αλεξανδρής, Νίκη Παλληκαράκη, Χριστόδουλος Στυλιανού, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Ποριώτης, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Μαγδαληνή Παλιούρα

Εμπορική Χορηγία: έπιπλα ΚΟΚΚΟΡΗΣ

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Trailer

Teaser

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη & Γιώργος Κατινάς

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά – Κοστούμια - Φώτα: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Μουσική: Λίνα Ζηνά

Video art: Χρήστος Πυθαράς

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ζέππος

Μακιγιάζ: Τζίνα Κυριαζή

Αφίσα: Pasha Koroviev

Δημόσιες σχέσεις: Μαρκέλλα Καζαμία (Playwalk)

Παίζουν: Δημήτρης Αλεξανδρής, Νίκη Παλληκαράκη, Χριστόδουλος Στυλιανού, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Ποριώτης, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Μαγδαληνή Παλιούρα

Category: ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

0