Skip links

Ανύπαρκτοι Φίλοι: Κριτική από το Enetpress.gr

Οι ήρωες του έργου, έξι φίλοι, που έχουν χάσει τον προσανατολισμό στη ζωή, φοβούνται τόσο πολύ το θάνατο, ενώ έχουν ξεχάσει να ζουν πραγματικά. 

Τραυματισμένα άτομα, υπηρετούν με αφοσίωση το μάταιο και το εφήμερο, παγιδευμένα σε σχέσεις ασφυκτικές με αυτοκαταστροφικό χρώμα. Ζωή χωρίς ουσία , απλώς επιβίωση με μυστικά και ψέματα.

Ο συγγραφέας βγάζει τη γλώσσα στη σοβαροφάνεια, τη μιζέρια και το θολό τοπίο των διαπροσωπικών σχέσεων. 

Βάζει το θεατή σε προβληματισμό κατά πόσο εκείνος έχει γιατρέψει παλιές πληγές, αν αντιμετωπίζει με γενναιότητα τα προσωπικά του διλήμματα ή στρουθοκαμηλίζει, νομίζοντας τον εαυτό του νικητή απέναντι σε ό,τι αδύναμο και ευάλωτο συναντήσει στην κακόμοιρη ζωή του.

“Σκηνοθεσία υπέροχη, γειωμένη, κομψή. Τα σκηνικά και κοστούμια υποστηρίζουν την επιφάνεια και το «σελοφάν» των ηρώων, τονίζοντας τη ματαιότητα και την απουσία του «εαυτού».”

Ζωη Τολη, Enetpress.gr

Η Μαρία Γεωργιάδου υποδύεται τη Μαρία, μια απατημένη σύζυγο, με ευάλωτο νευρικό σύστημα, ψυχαναγκαστική, οργισμένη με τον Μάνο (Μανώλης Ιωνάς), έναν αλαζονικό, εγωπαθή νάρκισσο, που συνάπτει σχέσεις εύκολα χωρίς αναστολές, γιατί έτσι πιστεύει ότι ζει και υπάρχει. Ό,τι καλό είχε στα νιάτα του το σκότωσε ο ίδιος.

Την Ειρήνη την ενσαρκώνει η Ειρήνη Παπαδημάτου, μια αφελής και απροσγείωτη ύπαρξη που κουράρει συνεχώς τον κατά φαντασίαν άρρωστο άντρα της (Τάσος Γιαννόπουλος), ο οποίος εμφανίζεται μόνο σε videο. Ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής παίζει τον Ντίνο που είναι παντρεμένος με τη Ρωσίδα Κατρίνα (Κατερίνα Κωνσταντέλλου).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα enetpress.gr για να διαβάσετε την πλήρη κριτική της παράστασης “Ανύπαρκτοι Φίλοι”.