Scroll to top
A Priori © 2021. All rights reserved | Fueled by QUESTIT
en el
What's On

CAGEBIRDS

A PRIORI will revive the theatrical play CAGEBIRDS by David Campton from November ’21 on the main stage of the Alkmini Theater.

Η παράσταση CAGEBIRDS του βραβευμένου συγγραφέα David Campton, μετά την επιτυχημένη πορεία της το 2019, αναβιώνεται και παρουσιάζεται ξανά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 19.00 στην κεντρική σκηνή του θεάτρου ΑΛΚΜΗΝΗ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και παραγωγή της A PRIORΙ.

Τι δεν καταλαβαίνετε; Είστε ελεύθερες! Μόλις περάσετε την πόρτα αυτή, είστε εσείς κι ο ουρανός. Γιατί κάνετε πίσω; Σας προσφέρω την ελευθερία σας, γιατί δεν την αρπάζετε; Να η έξοδος προς το σύμπαν! Τι περιμένετε για να βουτήξετε; Φοβάστε; Ναι. Φοβάστε. Σας προσφέρεται ο κόσμος… κι εσείς φοβάστε να τον πάρετε.» (απόσπασμα έργου)

O «πατέρας» της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ είπε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης. Και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.» Εκ πρώτης αυτό μοιάζει κατανοητό. Τι σημαίνει όμως στην ουσία του; Ποια είναι η ευθύνη που οφείλει ο άνθρωπος να αναλάβει; Κι απέναντι σε ποιον; Αυτό το σημείο έρχεται να μας φωτίσει ένας από τους κορυφαίους στον τομέα της φιλοσοφίας, ο Φρίντριχ Νίτσε, «Ελευθερία είναι η θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του.» Πόσο εύκολο είναι όμως να σταθεί ο άνθρωπος απέναντι στον εαυτό του και όχι κατ’ ανάγκη αλλά γιατί το έχει πραγματικά θελήσει; Μέσα από το CAGEBIRDS, αυτό το ιδιαίτερο έργο, ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος David Campton, δείχνει καθαρά ότι το να θελήσει ο άνθρωπος την ελευθερία του δεν είναι τελικά αυτονόητο, ούτε εύκολο. Χρειάζεται δύναμη, έμπνευση, αλήθεια και αγάπη, απέναντι στους άλλους κι απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό.

«Όλα ξεκινούν από ένα σφίξιμο στο στήθος. Ένα σφίξιμο στο στήθος μπορεί να εξελιχθεί σε οτιδήποτε. Όταν υψωθεί στο κεφάλι έχεις πονοκέφαλο. Όταν βυθιστεί στο στομάχι έχεις στομαχόπονο. Όταν φτερουγίσει στην καρδιά… μαράζι.» (απόσπασμα έργου)

Task

Έξι γυναίκες βρίσκονται σ’ ένα κλουβί δέσμιες, η καθεμία στη δική της αντίληψη περί πραγματικότητας. Η Κυρία τους, τους φέρνει μια νέα συγκάτοικο και μαζί μ’ αυτήν, την ευκαιρία να κερδίσουν την ελευθερία τους. Θα την πετάξουν ή θα πετάξουν μακριά; Έχουν τη δύναμη να ξεφύγουν απ’ τον μικρόκοσμό τους; Και τι θυσίες απαιτούνται; Οι οκτώ ηρωίδες, μέσα από παράλογες -ή ίσως όχι και τόσο- κωμικοτραγικές καταστάσεις, έρχονται αντιμέτωπες με τους φόβους τους, που με τόσο κόπο πασχίζουν να κρύψουν, αλλά και την επίπτωση αυτών.

  • Θέατρο:

    Θέατρο Αλκμήνη

  • Είδος:

    Θέατρο Παραλόγου

  • Διάρκεια:

    70' (χωρίς διάλειμμα)

Share project
Open Website

Παίζουν:

Μαριλέττα Κυριαζή
Κατερίνα Κωνσταντέλλου
Έμμυ Μαυρίκα
Μαγδαληνή Παλιούρα
Νίκη Σκιαδαρέση
Αλεξία Στολιδάκη
Έμμη Χάλαρη
Μαρία Μελίτα Ψυχογυιοπούλου

Επικοινωνία:

Άντζυ Νομικού
PEAR PR

Σκηνοθεσία:

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά/Κουστούμια:

Μαρία Φιλίππου

Κατασκευή Μάσκας:

Κατερίνα Θεοφανοπούλου

Στιχουργική:

Μαγδαληνή Παλιούρα

Κίνηση/Χορογραφίες:

Χριστίνα Φωτεινάκη

Σχεδιασμός Φωτισμών:

Μανώλης Μπράτσης

Γραφιστική επιμέλεια:

GRID FOX

Επικοινωνία:

Άντζυ Νομικού
PEAR PR

Παραγωγή:

A PRIORI

to-pythari-tou-pithagoria-04

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από την Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 12.00 στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να απευθυνθείτε στο Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8 -12 στο Γκαζι, τηλ: 210-3428650.

Μπορούν να πραγματοποιηθούν παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν επικοινωνίας με την κα Σίσσυ Δημάκη, στο τηλέφωνο 6934606151.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα της εταιρίας θεατρικών παραγωγών A PRIORI στο FaceBook, για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις θεατρικές μας δημιουργίες.

Το νεανικό εισιτήριο (κάτω των 18 ετών) κοστίζει 8€, ενώ το κανονικό κοστίζει 10€.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισητήριά σας στο Θέατρο Αλκμήνη και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα της TicketServices.gr (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα – 2107234567).

Μέρος των εσόδων δίνεται στο φιλανθρωπικό μη-κερδοσκοπικό σωματείο Choose Life.

  

Σε μέρες άστατες και αμφιλεγόμενες -όπως είναι οι μέρες που διανύει η ανθρωπότητα αυτόν τον καιρό- τα λόγια εκείνων που έζησαν πάνω σε αυτήν τη γη αιώνες πριν, θα αποτελούν πάντα για εμάς πηγή δύναμης και ατέρμονης ελπίδας. Η Γνώση, που μας άφησαν φεύγοντας, είναι η Αλήθεια η βαθιά ριζωμένη μέσα στην ψυχή του καθενός. Και έτσι, στο τέλος, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να τα καταφέρουμε! Αυτό, για εμένα, είναι το μόνο σίγουρο, αρκεί η κάθε γενιά να διατηρεί για την επόμενη αναμμένη τη δάδα… Ελπίζω, μικροί-μεγάλοι, να απολαύσετε το συγκεκριμένο έργο το οποίο είναι το συλλογικό αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών καλλιτεχνών. Εγώ, από την πλευρά μου, σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς και σας εύχομαι καλή θέαση!