Η νουβέλα του Άγγλου συγγραφέα Κάρολου Ντίκενς – λογοτεχνικού κολοσσού της εποχής του, όπως αναφέρεται – είχε αρχικό τίτλο «A Christmas Carol» με πρώτη δημοσίευση στις 19 Δεκεμβρίου 1843 μέσα σε μία μόνο εβδομάδα τα 6.000 αντίτυπα που είχαν κυκλοφορήσει εξαντλήθηκαν.
Έκτοτε έχει αγαπηθεί τόσο που έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες ανά τον κόσμο, ενώ παραμένουν αρκετές και οι κινηματογραφικές ταινίες βασισμένες στον τσιγκούνη Σκρουτζ κρατώντας άσβεστο το ενδιαφέρον των θεατών παγκοσμίως.
“Η Κωνσταντίνα Νικολαϊδη έχοντας μεγάλη πείρα στο σανίδι κατόρθωσε περίτεχνα να αναπαραστήσει την αέρινη κίνηση του πνεύματος του παρελθόντος που επισκέφθηκε τον Σκρουτζ.”
Δημητρα Τσιαουση, Elamazi.gr
Επίσης, πολύ εύστοχα παρουσιάζεται το φάντασμα του Τζέικομπ Μάρλεϋ το οποίο παριστάνει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (χάρη στην συνδρομή της Ερατώς Τζαβάρα) , αφού κατορθώνει να προσδώσει το μυστήριο της ύπαρξής του χωρίς να τρομάζει τους θεατές.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Elamazi.gr για να διαβάσετε την πλήρη κριτική της παράστασης “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία”.