Scroll to top
A Priori © 2019. All rights reserved | Fueled by QUESTIT
Παλαιότερες

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία που γράφτηκε ποτέ, έπειτα από το θερμό αγκάλιασμα του κόσμου, ζωντανεύει για 2η χρονιά από 24 Νοεμβρίου στο θέατρο Διάνα-Ελένης Ράντου!

Υπόθεση

Ο πλούσιος αλλά, τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ (Θανάσης Κουρλαμπάς), ο οποίος μισεί κυριολεκτικά τα Χριστούγεννα, βιώνει μέσα σε μία μόνο νύχτα μία μοναδική εμπειρία, τρομαχτική μα συνάμα, λυτρωτική! Έπειτα από τη μεταφυσική «επίσκεψη» του νεκρού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλεϊ (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), τον επισκέπτονται τρία Πνεύματα. Το Πνεύμα των Παρελθοντικών Χριστουγέννων, το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Παρόντος και το Πνεύμα των Μελλούμενων Χριστουγέννων. Ο άσπλαχνος Σκρουτζ, αγγίζοντας συναισθήματα που είχε για χρόνια ξεχασμένα, μαλακώνει και πλημμυρίζει Αγάπη.

  • Θέατρο:

    Θέατρο Διάνα-Ελένης Ράντου

  • Είδος:

    Θέατρο για μικρούς & μεγάλους

  • Διάρκεια:

    100'

Μοιράσου το
Κλείστε θέση
Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία A PRIORI Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία A PRIORI Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία A PRIORI Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία A PRIORI

Παίζουν:

Θανάσης Κουρλαμπάς

Θανάσης Κουρλαμπάς

Ορέστης Τρίκας

Ορέστης Τρίκας

Κωνσταντίνος Μπάζας

Κωνσταντίνος Μπάζας

Νίκος Βατικιώτης

Νίκος Βατικιώτης

Κατερίνα Νικολοπούλου

Κατερίνα Νικολοπούλου

Αλεξία Στολιδάκη

Αλεξία Στολιδάκη

Παναγιώτα Χαϊδεμένου

Παναγιώτα Χαϊδεμένου

Γιάννης Φιλίππου

Γιάννης Φιλίππου

Βασίλης Φακανάς

Βασίλης Φακανάς

Κατερίνα Κωνσταντέλλου

Κατερίνα Κωνσταντέλλου

Μελισσάνθη Ρεγκούκου

Μελισσάνθη Ρεγκούκου

Άννα Μάγκου

Άννα Μάγκου

Ιωάννα Δαρμή

Ιωάννα Δαρμή

Φώτης Κουτρουβίδης

Φώτης Κουτρουβίδης

Νικόλας Ιωνάς

Νικόλας Ιωνάς

Αριστοτέλης Αφεντάκης

Αριστοτέλης Αφεντάκης

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (video)

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (video)

Κείμενο:

Κάρολος Ντίκενς

Μετάφραση:

Μαρία Σ. Μπλάνα

Σκηνοθεσία:

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά:

Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια:

Πολυτίμη Μαχαίρα

Πρωτότυπη μουσική:

Αρετή Σπανομάρκου
Ιωάννα Σπανομάρκου

Κίνηση:

Χριστίνα Φωτεινάκη

Σχεδιασμός Φωτισμών:

Χριστίνα Θανάσουλα

Make-up/Special effects:

Ράνια Γιαννάκη

Βοηθοί σκηνοθέτη:

Μαγδαληνή Παλιούρα
Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Video Μάρλεϊ (μοντάζ):

Robin Beer

Video design/Animation:

Ερατώ Τζαβάρα

Φωτογραφίες:

Βαγγέλης Ρασσιάς

Γραφιστική επιμέλεια:

GRID FOX

Επικοινωνία:

Άντζυ Νομικού

Χρήσιμες πληροφορίες

Πρεμιέρα: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019
Ώρα Προβολών: Κάθε Κυριακή στις 12.00 και στις 15.00

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία όλων των βαθμίδων, συλλόγους και ΚΑΠΗ, καθώς και επιπλέον παραστάσεις τα Σάββατα και τις ημέρες των εορτών κατόπιν συνεννόησης.

Υπεύθυνη επικοινωνίας για σχολεία: Κατερίνα Σασλόγλου (2107234149 & 6970987499)
Υπεύθυνη επικοινωνίας για γκρουπς, συλλόγους και ΚΑΠΗ: Σίσσυ Δημάκη (2106080528 & 6934606151)

Μέρος των εσόδων διατίθεται στην Κιβωτό του Κόσμου.

Τιμή Εισιτηρίων

Πλατεία: 13€
Εξώστης: 10€
Ειδικές τιμές για γκρουπς

  

Λατρεύω τα Χριστούγεννα! Αφήνω λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα ντεκόρ σπίτι μου όλο τον χρόνο… ακόμη και στο αμάξι μου κουδουνίζει μόνιμα το κόκκινο, στρογγυλό κουδουνάκι του Άι-Βασίλη. Και το ακούω… ακόμη… πολύ θα έλεγα! Για να καταλάβετε τι εννοώ, θα πρέπει να έχετε δει την ταινία “The Polar Express” με τον Τομ Χανκς, αλλά ας επανέλθουμε! Γιατί μ’ αρέσουν τα Χριστούγεννα τόσο πολύ; Αναρωτήθηκα πολλές φορές μέχρι που βρήκα την απάντηση στις λέξεις που «έβαλε» ο Ντίκενς στο στόμα του Φρεντ -του ανιψιού του Σκρουτζ- στο έργο ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: «Κάθε χρόνο βλέπω τα Χριστούγεννα, πέραν φυσικά της ιεροσύνης που τα συνοδεύει, σαν μια καλή εποχή για να συγχωρούμε, να είμαστε φιλάνθρωποι, πρόσχαροι, ευγενικοί. Η μόνη ίσως εποχή του χρόνου, που οι άνθρωποι –λες και το ‘χουν συμφωνήσει σιωπηλά– ανοίγουν τις σφαλιστές καρδιές τους και βλέπουν τον πλησίον σαν έναν συνοδοιπόρο στη θνητή ζωή τους κι όχι σαν ένα άγνωστο πλάσμα που τραβά σε δρόμο χωριστό.» Γι’ αυτό!

Και μιας και αναφερθήκαμε και στον τίτλο του έργου, πρέπει να σημειώσω κάτι. Ο τίτλος που έδωσε ο Ντίκενς στο βιβλίο του είναι “A Christmas Carol”. Στα ελληνικά θα το λέγαμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ και θα ήταν υπέροχος και πολύ ακριβής, γιατί αυτό ουσιαστικά βλέπουμε να συμβαίνει στον Σκρουτζ. Τα τρία Πνεύματα που τον επισκέπτονται του φέρνουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αγάπης! Μπορεί το μήνυμα αυτό να μην έρχεται «αναίμακτα» όπως θα ήθελε, (αυτό το μήνυμα δεν έρχεται ποτέ αναίμακτα) αλλά είναι με βεβαιότητα χαρμόσυνο και φωτεινό! Δυστυχώς, επειδή το έργο αυτό είναι γνωστό στην Ελλάδα με τον τίτλο ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, κρατήσαμε και στην παράστασή μας τον τίτλο αυτό, ώστε να μην προκαλέσουμε σύγχυση. Αλλά εδώ, βρήκα την ευκαιρία να πω την αλήθεια! Κάλαντα! Κάλαντα! Κάλαντα! Τι όμορφη λέξη… μακάρι όλοι… παντού… πάντα… να ακούμε Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα!!!

Τέλος, ευχαριστώ την Ελένη Ράντου για τη ζεστή αγκαλιά και τη φιλοξενία στο θέατρο ΔΙΑΝΑ κι έπειτα όλους τους συντελεστές και τους ηθοποιούς μου, που αγάπησαν και σεβάστηκαν το έργο του Ντίκενς κι έδωσαν όλο τους τον εαυτό σ’ αυτή την παράσταση! Καλά Χριστούγεννα!!!