Scroll to top
A Priori © 2019. All rights reserved | Fueled by QUESTIT
Παλαιότερες

SUNSET LIMITED

Η νέα μας θεατρική πρόταση στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ. Ο Μάνος Ζαχαράκος και ο Σταύρος Καλλιγάς στην πρώτη τους καλλιτεχνική συνεργασία.

Υπόθεση

Ένας λευκός, καθηγητής πανεπιστημίου όπως υποστηρίζει, στέκεται στην αποβάθρα του τρένου έτοιμος να κάνει «το μεγάλο άλμα». Ένας περίεργος μαύρος, πρώην κατάδικος όπως υποστηρίζει, τον αρπάζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όταν ο καθηγητής συνέρχεται από το σοκ, είναι μες στο βαγόνι παρέα με τον νέο του φίλο. Μόνος. Χωρίς συνταξιδιώτες. Ή μήπως απλώς αρνείται να τους δει; Η ψυχοπνευματική κατάσταση του λευκού είναι τόσο σκοτεινή που ανοίγει άθελά του μονοπάτια για έντονες φιλοσοφικές συζητήσεις, βγάζοντας στην επιφάνεια τους φόβους και το υπαρξιακό του τέλμα. Από την άλλη, ο μαύρος ακτινοβολεί θεϊκό φως. Οι φωτεινές του αχτίδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να βρουν μια χαραμάδα ώστε να αγγίξουν την ψυχή του λευκού. Θα τα καταφέρει;

  • Θέατρο:

    Το τρένο στο Ρουφ

  • Είδος:

    Κοινωνικό

  • Διάρκεια:

    80'

Μοιράσου το
Κλείστε θέση
Sunset Limited A PRIORI Sunset Limited A PRIORI Sunset Limited A PRIORI Sunset Limited A PRIORI

Παίζουν:

Μάνος Ζαχαράκος

Μάνος Ζαχαράκος

Σταύρος Καλλιγάς

Σταύρος Καλλιγάς

Κείμενο:

Cormac McCarthy

Μετάφραση/Σκηνοθεσία:

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά/Κοστούμια:

Μαρία Φιλίππου

Πρωτότυπη μουσική:

Γιάννης Οικονόμου

Σχεδιασμός Φωτισμών:

Μανώλης Μπράτσης

Φωτογραφίες/Γραφιστική επιμέλεια:

GRID FOX

Trailer:

Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Άρης Παυλίδης

Επικοινωνία:

Άντζυ Νομικού

Sunset Limited A PRIORI

Χρήσιμες πληροφορίες

Πρεμιέρα: Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
Ώρα Προβολών: Κάθε Κυριακή στις 21.30

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να απευθυνθείτε στο Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόυλεως, τηλ. 210-9237076.

Μέρος των εσόδων διατίθεται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών “Η Καρδιά του Παιδιού”.

Τιμή Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 13€
Φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ: 10€

  

Μου είπε ο Σταύρος δες αυτή την ταινία. Η παράσταση ξεδιπλώθηκε μπρος στα μάτια μου. Είδα σ’ αυτήν τον Μάνο και τον Σταύρο -δύο υπέροχους ηθοποιούς, μα το σημαντικότερο, Ανθρώπους- μες στο βαγόνι στο Τρένο στο Ρουφ. Στο βαγόνι; Μμμ… πάντα ήθελα να ανεβάσω παράσταση στο θεατρικό βαγόνι του Ρουφ αλλά μόνο αν το έργο διαδραματιζόταν σε τρένο ή πραγματευόταν κάτι τέτοιο. Και το SUNSET LIMITED είναι ένα τρένο. Κάποιοι το ονομάζουν «το τρένο της Λύτρωσης».

Αυτό είναι το SUNSET LIMITED, όσο γήινα ή μεταφυσικά κι αν το δούμε. Εξάλλου με πόση σιγουριά θα λέγαμε ότι είμαστε όντως στο τρένο που διασχίζει τη Βόρεια Αμερική από ανατολικά προς δυτικά; Ή ότι οι δύο, περίεργοι θα λέγαμε, χαρακτήρες, ο λευκός και ο μαύρος, είναι μόνο ότι λένε ότι είναι;
Κι αν αυτό το τρένο δεν σε πάει απλώς στην δυτική Αμερική (εξού και ο τίτλος «sunset») αλλά σε οδηγεί στη Λύτρωση;

Κι αν οι δύο αυτοί «τύποι» είμαστε όλοι εμείς; Με τη σκοτεινή και φωτεινή μας πλευρά; Με την απαισιοδοξία και την αισιοδοξία μας; Με τον φόβο και την ελπίδα; Την απόγνωση του τίποτα και την επιλογή της πίστης προς το αιώνιο; Κι η επιλογή αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αγάπη, το Ύψιστο Αγαθό. Αγάπη για το τρένο και για τους συνταξιδιώτες. Ή αλλιώς για τη ζωή και τους συνανθρώπους μας. Αν ένας από εμάς δεν φτάσει στον τερματικό, στη Λύτρωση, κανείς μας δεν θα φτάσει. Η ανθρωπότητα όλων των αιώνων είναι Ένας Άνθρωπος κι αν αποτύχουμε να αποδεχτούμε αυτό το γεγονός ως τη μοναδική Αλήθεια και δεν επιλέξουμε -γιατί είναι καθαρά και μόνο θέμα επιλογής- να «αγαπήσουμε τον πλησίον ως εαυτόν» το Sunset Limited θα γεμίζει πληγές.