Skip links

Όλιβερ Τουίστ: Κριτική από το Youfly.gr

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι η ιστορία ενός παιδιού που το άφησαν σε ένα ορφανοτροφείο και μεγαλώνοντας το σκάει από εκεί και βρίσκεται μπλεγμένος με μια συμμορία ανηλίκων κλεφτών που διευθύνει ένας πανούργος κακός άνθρωπος.

Μετά από πολλές περιπέτειες ο Όλιβερ Τουίστ καταφέρνει να βρει το δρόμο του και όσα του όφειλε η ζωή. Εδώ και 150 χρόνια περίπου ο Κάρολος Ντίκενς με τα βιβλία του μαγεύει, γοητεύει και συγκινεί όλο τον κόσμο και όλες τις ηλικίες. Στη σημερινή πολύβουη εποχή που όλοι παριστάνουν κάτι πιο πάνω από αυτό που είναι, πολλοί θεωρούν τον Ντίκενς πια έναν συγγραφέα για παιδιά και είναι λάθος γιατί ο Ντίκενς είναι συγγραφέας και για τους ενήλικες.

“Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη είναι μια από τις πιο σημαντικές όχι μόνο σκηνοθέτιδες, γιατί αυτό θα την αδικούσε, αλλά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι από τους πιο σημαντικούς θεατράνθρωπους σήμερα.”

Ιασονας Τριανταφυλλιδης, Youfly.gr

Πέρα από το αναμφισβήτητο ταλέντο της στην σκηνοθεσία φαίνεται καθαρά πως έχει και ταλέντο να διασκευάζει τα έργα και να τα κάνει θεατρικά, έχει και την καλλιέργεια να ξέρει για το θέατρο, την λογοτεχνία και άλλα πράγματα σε βάθος, αλλά και το επιχειρηματικό δαιμόνιο να τα ανεβάζει, όταν και όπου πρέπει. 

Ο πολύς κόσμος δεν την ξέρει αλλά τα έργα της παίζονται παραπάνω από 2-3 σεζόν – οι 12 ένορκοι κοντεύουν δεκαετία-…

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα youfly.gr για να διαβάσετε την πλήρη κριτική της παράστασης “Όλιβερ Τουίστ”.